top of page

de grote kerststollen test

Bijgewerkt op: 3 dec. 2019

Een kerststol mag niet ontbreken bij het kerstontbijt. Maar welke moet je nou kopen? wij hebben voor jou de lekkerste op een rij gezet.

De logica heeft in Christelijke tradities lang geleden plaats moeten maken voor commercie en dus zijn we gewend om met Sinterklaas pepernoten, taai taai en marsepein in mooie schaaltjes te presenteren en met kerst: chocolade kransjes, amandelstaven en kerststollen. we zullen is een paar van die overheerlijke kerst stollen op een rij zetten.





de Test


Albert heijn

euro : 6,70 ( 450 gr )



De AH mijdt het woord kerst rond kerst, vandaar ook ‘feeststol’ en fijne ‘feestdagen’,. Tijdens ‘feestdagen’ komt de AH altijd met die paarse verpakkingen, die kopers het idee moeten geven dat zelfs de slechtste koks nog een feestmaal op tafel kunnen zetten met kerst. De feeststol zit in een verpakking die niet heel stabiel is. De suiker moet je er zelf op strooien, die luxe geven ze je dan niet mee. Die bijgevoegde poedersuiker is op zich lekker, maar je hele keuken zit onder. Zeker als je het zakje te enthousiast opent. Dat ze daar nou geen luxe strooibus bij hebben verzonnen, of het er al op kunnen strooien. de stol is prima gevult alleen vrij weinig krenten in het brood wat ik persoonlijk jammer vind.


Bakker alkemade

euro: 14,95 (800 gr)

Deze bakkerij bevindt zich in het noorden van ons land. Waar hij de beste kerst stollen bakt van nederland, de beste bakker heeft al meerdere prijzen ervoor gewonnen. nu heb ik er een geprobeerd. ze worden goed netjes verpakt geen plastic zak maar een kartonnen taartdoos. ik open de doos en zie een fijne laag poedersuiker over de stol liggen, wat mij meteen een appetijtelijk gevoel geeft. Ik snij de stol doormidden en de stol is goed gevuld van voor naar achter en.. veel krenten in het brood. Ik kan niet anders zeggen dat deze stol proeft zoals die eruit ziet en dat is in dit geval een goed teken. het kost wat maar het is ook wat!




Lidl

euro 4,70 ( 200 gr )


De stol zit verpakt in een plastic zak, wat ik zelf wel echt minder aantrekkelijk vind. Het brood is lekker luchtig en doet je niet vermoeden dat het een lange houdbaarheidsdatum heeft . De amandelspijs is, net als bij alle geteste stollen, van een prima kwaliteit alleen is die niet zo rijk gevuld als de 2 bovenstaande stollen. de poedersuiker – die je er niet zelf op hoeft te doen! – is goed gebalanceerd. het is al met al een prima stol zeker voor de prijs



4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page